Veel Nederlanders kunnen niet op vakantie door gebrek aan geld. Het vakantiebureau - partner van Kerk in Actie - biedt, samen met RCN Vakantieparken, dit jaar weer 100 gratis vakantieweken voor gezinnen op bijstandsniveau aan. Aanmelden kan vanaf 1 maart!

Gezinnen kunnen zelf aangeven wanneer ze in 2023 op een van de RCN parken in Nederland vakantie willen vieren in een bungalow, mobil-home of safaritent. Een kort filmpje waarom RCN dit bijzondere initiatief doet en hoe een van de gezinnen het heeft ervaren, zie je hier.  

Hoe werkt het?

  • Wanneer je een gezin met jonge en/schoolgaande kinderen (maximaal 6 personen) op bijstandsniveau kent dat graag van dit aanbod gebruik wil maken, kun je je diaconie benaderen. De diaconie kan samen met het betreffende gezin de aanvraag inclusief korte motivatie indienen.
  • Om iedereen de kans te geven vakantie te vieren worden alleen aanvragen van gezinnen, die nog niet eerder van dit aanbod gebruik hebben gemaakt en jaren niet op vakantie zijn geweest, in behandeling genomen.
  • Je kunt je t/m 31 maart 2023 aanmelden op de website van Het vakantiebureau. Het ingevulde formulier kun je per e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar Het vakantiebureau, Postbus 264, 3940 AG te Doorn.
  • Het aanmeldformulier dient uiterlijk 31 maart 2023 te zijn ontvangen bij Hetvakantiebureau.nl.
  • In de week van 10 april worden gezinnen en betrokken diaconieën geïnformeerd over eventuele plaatsing.
  • Het vakantiebureau vraagt een kleine bijdrage voor de bemiddeling (€ 75,- voor een verblijf van een week of € 35,- voor een weekend).

Vooraankondiging: RCN midweek ‘ouderen in het zonnetje’

Ook (mobiele) ouderen voor wie vakantie niet meer vanzelfsprekend is, zijn weer van harte welkom bij RCN Vakantieparken. Medio december 2023 kunnen 150 ouderen genieten van gratis midweek ‘ouderen in het zonnetje’ op een drietal RCN Vakantieparken. Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan. 

Ouderen kunnen vanaf half juni door de diaconie worden aangemeld in een groep met begeleider, maar er zijn ook enkele individuele plekken beschikbaar. Om zoveel mogelijk ouderen een fijne midweek te kunnen bieden hebben we jouw hulp nodig. Zoek je mee naar deelnemers? In deze film zie je een mooie impressie van deze ouderenmidweek. 

RCN Vakantieparken: vakanties met een dubbele glimlach

RCN Vakantieparken biedt een bijzonder combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Al 70 jaar is het de missie van RCN Vakantieparken om de vakantiebeleving met zoveel mogelijk mensen te delen, óók voor wie dit nu niet bereikbaar is. Want alleen als je deelt krijgt het waarde! Jij een glimlach, zij een glimlach. Voor meer informatie over deze mooie organisatie en hun vakantiemogelijkheden in Nederland, Duitsland en Frankrijk kijk ook eens op: rcn.nl.

Het Vakantiebureau

Het Vakantiebureau organiseert 'vakanties met aandacht'. Zij organiseert al 60 jaar vakantieweken in Nederland voor circa 2500 vakantiegasten en is specialist in senioren vakanties en zorgvakanties. Wil je meer informatie over de andere mogelijkheden? Kijk dan ook eens op Hetvakantiebureau.nl. Het vakantiebureau ontvangt financiële steun van Kerk in Actie.