Hier vindt u regelmatig een nieuwe preek. Deze is gemaakt door één van onze predikanten.
Op de preken rust copyright. Dat wil zeggen dat u deze vrijelijk mag gebruiken, echter alleen na voorafgaande toestemming van de betrokken predikant.

Hemelvaart, wat betekent dat voor u?

Dit is mijn tweede gemeente. Mijn eerste gemeente lag aan de andere kant van Loosdrecht, zeg maar, en dat was Tienhoven. In Tienhoven was het altijd heel rustig op Hemelvaartsochtend in de kerkdienst. Veel mensen gingen ‘s morgens dauwtrappen, een enkeling kwam daarna naar de kerk. En ook in andere gemeenten is het niet druk met Hemelvaart. Misschien herkent u dat ook wel in uw eigen kerk.

Hemelvaart is echt zo’n feest wat voor mijn gevoel een beetje tussen wal en schip valt. Kerst is een groot feest in de kerk en ook daarbuiten. Pasen vieren we groots en uitbundig,  Pinksteren is meestal ook heel feestelijk aangekleed. Maar Hemelvaart, met Hemelvaart gebeurt er meestal niet zoveel. Het wordt meer met een lekker lang vrij weekend geassocieerd dan met een belangrijke gebeurtenis uit het leven van Jezus.